Instagram: nemrudtasel Youtube: Nemrud Tasel

Kejsare och Generaler

Publicerad 2010-03-31 14:52:56 i Allmänt,

Kejsare och generaler beskriver de femton främsta romerska härförarna, deras egenskaper, deras slag och deras segrar. Många av dem är kända än i dag: Pompejus – den romerske Alexander den store – som var minst lika framgångsrik i politik som i krigföring och den aggressive och karismatiske Julius Caesar, som ledde sina arméer till otaliga vinster. 

Här beskrivs även några mindre kända krigsherrar; Aemilius Paullus, Makedoniens erövrare och Sertorius som byggde upp ett välde i Spanien och som mördades av Pompejus.

 

Jag rekommenderar er att läsa denna bok.

 

Hemma igen

Publicerad 2010-03-31 14:25:22 i Allmänt,

Nu är jag hemma igen.. fick skjuts av min käre klasskamrat:). Då är det väl dags att genomföra svenska läxan som jag måste bli klar med idag.  Eh jag ska skriva en "anmälan" till Diskrimineringsombudsmannen (DO).. ganska tråkigt eller hur? men vad ska man göra, den måste slutföras. Jag måste höja mina betyg! Det är nu det gäller.Om provet

Publicerad 2010-03-31 10:47:35 i Allmänt,

Provet gick skitbra! jag klarade det utan problem.. jag skrev 7 sidor för fan hahahaah! som sagt jag är duktig på historia:D:D:D det tråkiga är att man kan bara få G på provet så tyvärr. Jag kommer inte få VG även om jag verkligen förtjänar det:'( Det enda jag kan säga nu är HEIL CAESAR!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela